vrijdag, 2. februari 2007 - 19:38

Turkse chauffeur ontvoerd en beroofd van truck

Eersel

Vrijdagmorgen rond 4.00 uur is een 33-jarige Turkse chauffeur uit Istanbul van zijn trekker met oplegger beroofd. Dat gebeurde op een parkeerplaats langs de A67. De chauffeur was de parkeerplaats opgereden voor een sanitaire stop. Toen hij daarna weer naar zijn auto liep werd hij bij het instappen door drie mannen benaderd. Een van hen bedreigde hem met een vuistvuurwapen.

De mannen spraken Duits en later Russisch. De chauffeur werd gedwongen de sleutels van de auto af te geven. Hij werd geboeid en door twee van de mannen meegenomen in een witte Mercedes Sprinter bestelauto.

Het slachtoffer schatte dat ze ongeveer anderhalf uur rondreden. Rond 7.00 uur werd hij op de Buivensedreef bij de carpoolplaats uit de auto gezet, nog steeds geboeid. Hij zocht daarna hulp in de buurt, die de politie waarschuwde.

De trekker is van het merk Renault, type Premium. De hele combinatie is rood en heeft een wit opschrift: Horoz Logistics. Het Turkse kenteken van de trekker is 34 AN 8183. Het kenteken van de oplegger is 34 AY 7314. In de oplegger zat confectie.
Provincie:
Tag(s):