donderdag, 25. januari 2007 - 16:15

Twaalf arrestaties na twee schietpartijen

Leeuwarden

De afgelopen maand heeft de politie in totaal twaalf verdachten aangehouden voor een zware mishandeling/poging tot doodslag in de Curaçaostraat op vrijdag 5 januari en een poging tot doodslag op het Van Eesterenplein op zondag 7 januari.

In beide zaken, die overigens los van elkaar staan, speelt een bepaalde spanning bij een aantal Antillianen en andere betrokkenen een rol. In beide gevallen is geschoten, in de Curacaostraat op straat, op het Van Eesterenplein in een woning.

Bij de zware mishandeling/poging tot doodslag in de Curaçaostraat zijn, naast de reeds eerder die dag aangehouden 25-jarige inwoner van Leeuwarden en een 42-jarige inwoner van Almere, nog twee aanhoudingen verricht. Dezelfde dag zijn ook een 17-jarige inwoonster van Leeuwarden en een 20-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden.

De eerste twee zitten nog steeds vast, zij zijn in bewaring gegaan. De twee wordt poging tot doodslag ten laste gelegd. De 17-jarige vrouw en de 20-jarige man zijn inmiddels in vrijheid gesteld. Verder is op 11 januari in Leeuwarden in deze zaak nog een 20-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden. Zij zit nog vast, haar wordt betrokkenheid bij de poging tot doodslag ten laste gelegd.

Zondagochtend 7 januari vond een vechtpartij plaats tussen een aantal Antillianen in een horecagelegenheid in het centrum van Leeuwarden. De vechtpartij was het gevolg van opgelopen spanningen ten gevolge van een eerdere ruzie. Ook die avond troffen de betrokken personen elkaar, ditmaal op het Van Eesterenplein.

De politie hield meteen drie verdachten aan, twee inwoonsters van Leeuwarden van 22 en 46 jaar en een 39-jarige Amsterdammer. Vrijwel meteen daarna werden twee Leeuwarders van 18 en 24 jaar aangehouden. De vijf hebben allen een aantal dagen vastgezeten, maar zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld.

De politie heeft vervolgens nog eens twee verdachten aangehouden voor poging tot doodslag. Op 9 januari werd een 19-jarige Leeuwarder in Leeuwarden aangehouden. Op 22 januari volgde de aanhouding van een 22-jarige Leeuwarder, eveneens in Leeuwarden. Deze twee verdachten zitten nog vast. De 19-jarige is in bewaring gesteld, de 22-jarige wordt vandaag, donderdag 25 januari, voorgeleid.

De politie, die met 15 rechercheurs aan beide zaken werkt, heeft de zaken nog volop in onderzoek. Verdere aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):