dinsdag, 25. december 2007 - 21:29

Twee aanhoudingen na achtervolging

Dordrecht

Na een achtervolging hebben agenten twee verdachten aangehouden. De politie stelde op dinsdag 25 december 2007 rond 05.00 uur een onderzoek in na een melding dat er getankt was zonder betaling. Dat gebeurde bij een benzinestation aan de Provincialeweg in Dordrecht met een in Dordrecht gestolen auto.

Agenten die op de N3 bij Papendrecht stonden zagen de auto voorbij rijden. Een achtervolging begon. De auto met daarin de twee mannen van 20 en 26 jaar uit Dordrecht sloeg in Papendrecht rechtsaf de Pieter Zeemanlaan op. Daar raakte het voertuig een geparkeerde auto.

Bij de Willem Dreeslaan lukte de politieauto het de gevolgde auto klem te rijden. Toch gaf de bestuurder gas en reed nu achter uit De Savornin Lohmanlaan op. Weer volgde een rit die eindigde doordat de auto zich klemreed op een aantal betonpalen bij de Gerbrandystraat. De twee vluchtten het voertuig uit. Eerst hielden agenten de bestuurder aan en even later de tweede verdachte. De bestuurder had overigens ook nog een te hoog promillage door alcoholgebruik.
Provincie:
Tag(s):