donderdag, 27. september 2007 - 19:36

Twee aanhoudingen na controles growshops in Hoorn

Hoorn

De politie, Belastingdienst, gemeente Hoorn, Milieudienst Westfriesland en het Openbaar Ministerie hebben 27 september een gezamenlijke controle uitgevoerd bij drie growshops in Hoorn. De gemeente maakte vervolgens bekend dat er twee personen zijn aangehouden.

De controle werd op de drie locaties gelijktijdig uitgevoerd. Doel van de controle is het tegengaan van het verkopen van benodigdheden voor de hennepkweek en het tegengaan van andere strafbare of illegale activiteiten. Bij de actie werd op één van de adressen ongeveer 5 kilo hasj aangetroffen met een straatwaarde van € 30.000.

Ook trof men machines aan voor het bewerken van de drugs. De drugs en een hasjpers en een hasjsnijder zijn in beslag genomen. De politie heeft 2 personen aangehouden. De Belastingdienst heeft bij de drie growshops onregelmatigheden geconstateerd en stelt een nader onderzoek in. Eén van de speerpunten van het Hoornse veiligheidsbeleid is de bestrijding van georganiseerde criminaliteit.

Omdat growshops een interessante doelgroep zijn voor georganiseerde criminaliteit, worden deze in Hoorn nauwlettend gevolgd. Bij overtredingen van de Opiumwet kunnen politie en openbaar ministerie strafrechtelijk en de gemeente bestuursrechtelijk (sluiting) optreden. De gemeente controleert daarnaast ook of de bestemmingsplanvoorschriften en/of de bouwvoorschriften worden nageleefd.

De Milieudienst Westfriesland controleert met name op de veiligheid en opslag van gevaarlijke stoffen.
In 2008 wordt de Hoornse Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aangepast. Dan wordt de vestiging van een growshop vergunningplichtig. Dit betekent dat een exploitant of bedrijf wordt gescreend op de voorwaarden uit de Wet Bevordering Integriteitsbeoordeling door het Openbaar Bestuur.
Provincie:
Tag(s):