zaterdag, 13. januari 2007 - 17:40

Twee aanhoudingen na straatroof

Leeuwarden

De politie heeft vrijdagmiddag twee verdachten van een eerder die dag gepleegde straatroof aangehouden.

Vrijdag Omstreeks 07.50 uur fietste een 14-jarige inwoner van Leeuwarden door de Speelmansstraat, op weg naar school. Hier werd hij aangesproken door een donker getint iemand die een vuurtje van de jongen wil hebben. Als de jongen hieraan voldoet, wordt hij vast gegrepen en in een wurggreep gelegd.

Het slachtoffer geeft hierop zijn mobiele telefoon en een portemonnee. Het slachtoffer kan een signalement geven, waarop door een Leeuwarder agent wordt aangeslagen. Het spoor leidt naar twee inwoners van Leeuwarden van 19 en 27 jaar. De twee verdachten worden ‘s middags in een woning, in de omgeving van de plaats delict, door de politie buiten heterdaad aangehouden. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau, waar ze zijn ingesloten.

De politie is in dit onderzoek op zoek naar getuigen van de straatroof, die gepleegd is in de Speelmansstraat en de hoek Huygensstraat, bij de onderdoorgang. De politie komt graag in contact met getuigen op het algemene nummer van de politie Fryslân op 0900 – 8844.
Provincie:
Tag(s):