woensdag, 12. december 2007 - 10:48

Twee agenten naar ziekenhuis bij 'zelfdoding' bewoner

Leidschendam

Dinsdagavond rond kwart over elf is vermoedelijk door het bewust creëren van koolmonoxide (CO) in een woning aan de Tuinderijstraat een dodelijke hoeveelheid CO ontstaan. De bewoner is hierbij overleden. Als gevolg hiervan zijn twee agenten naar het ziekenhuis vervoerd en tijdelijk zeven woningen ontruimd.

De dochter van de bewoner had tevergeefs getracht om in de woning te komen. Toen dit niet lukte alarmeerde zij de politie. Nadat twee agenten de voordeur hadden geforceerd roken zij, na een vluchtige verkenning, een vreemde lucht waarna zij direct weer naar buiten zijn gegaan. Hierbij ademde zij al een giftige hoeveelheid CO in. Voor controle zijn zij vervoerd naar het ziekenhuis.

Bij aankomst van de brandweer werd direct al een hoog percentage CO gemeten. De bewoner werd in bewusteloze toestand door de brandweer aangetroffen. Kort hierna is hij overleden.

In verband met mogelijke verspreiding van het CO zijn direct zeven woningen ontruimd. Na metingen en ventilatie konden de bewoners weer terugkeren. In de woning werd ook nog een dode kat aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):