maandag, 21. mei 2007 - 11:11

Twee gewonden bij schietpartij in Rotterdam

Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft maandagochtend vier verdachten aangehouden naar aanleiding van een schietpartij in Rotterdam. Zondagavond rond kwart voor negen liepen twee Rotterdammers van 31 en 33 jaar oud op de kruising van de Brede Hilleweg en de Sumatraweg, toen plotseling een man met een vuurwapen in hun richting schoot, vermoedelijk naar aanleiding van een onderlinge ruzie.

Volgens RTV-Rijnmond zou één van de neergeschoten personen Gerald H. zijn, die door justitie lange tijd als hoofdverdachte werd gezien van de moord op de 13-jarige Sedar Soares. De advocaat zegt ook dat zijn cliënt een waarschuwing aan zijn adres heeft gehad wat te maken had met de onvrede van destijds toen het gerechtshof in Den Haag hem vrijsprak. Gerald H. is buiten levensgevaar.

Aanhouding

De vier verdachten zaten in een auto die op de Beverwaard reed en werden door een arrestatieteam aangehouden. Het gaat om een 20-jarige Rotterdamse man die wordt verdacht van de schietpartij. Daarnaast zijn er nog drie vrouwen gearresteerd in de leeftijd van 14, 25 en 31 jaar oud. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek. De recherche stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van de schietpartij.
Provincie:
Tag(s):