woensdag, 19. december 2007 - 10:27

Twee losgebroken pony's gedood op de A2

Eijsden

Twee uitgebroken pony's zijn in de nacht van dinsdag op woensdag rond 01.50 uur gedood, toen zij op de A2 (richting Luik) in Maastricht door auto's werden aangereden.Bij de twee aanrijdingen waren een vrachtauto en een bestelbusje betrokken. De bestuurders van deze voertuigen bleven ongedeerd.

De twee gedode pony's bleken samen met zes andere pony's afkomstig te zijn uit een weiland aan de Holstraat in Eijsden. De acht dieren zijn vervolgens richting A2 gelopen. Een vrouw die de paarden had zien lopen, alarmeerde de politie.

Toen agenten poolshoogte namen, liepen de pony's op de A2 en bleken drie van de dieren te zijn aangereden. Twee van hen werden daarbij gedood, terwijl de andere pony gewond raakte. Voor dit dier werd een veearts gewaarschuwd.

Het lukte politiemensen samen met enkele inwoners van Eijsden de paarden in een weiland te drijven. De eigenaar van de dieren is een inwoner van Eijsden. Bij een onderzoek van de afrastering van de wei waar de dieren verbleven, bleek dat een van de palen omver gereden was.
In verband met het opruimen van de gedode pony's en het schoonmaken van de rijbaan is Rijkswaterstaat ingeschakeld.
Provincie:
Tag(s):