donderdag, 22. november 2007 - 17:44

Twee maanden voorwaardelijk voor De Hond in zaak 'klusjesman'

Amsterdam

Maurice de Hond is donderdag door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden met een proeftijd van 2 jaar wegens smaad. De rechter veroordeelde De Hond hiertoe wegens zijn uitlatingen in de media waarin hij klusjesman Michael de J. aanwijst als moordenaar in de ‘Deventer moordzaak’. De opiniepeiler is door de rechter vrijgesproken van dergelijke uitlatingen ten aanzien van de vriendin van de klusjesman.

De Hond heeft zich meermalen schuldig gemaakt aan smaad en smaadschrift. Hij heeft laten zien zeer vasthoudend te zijn in zijn streven het in zijn ogen onzorgvuldige justitiële onderzoek in de Deventer moordzaak aan de kaak te stellen. De rechtbank kan begrip opbrengen voor De Hond dat hij zoveel moeite doet om het optreden van opsporings- en vervolgingsinstanties kritisch te volgen, zeker waar zijn streven mede is gericht op de vrijlating van een zijns inziens onschuldig veroordeelde burger. De rechtbank neemt het De Hond echter kwalijk dat hij, om aandacht te genereren voor zijn acties, duidelijk grenzen heeft overschreden.

Mede omdat hij nooit eerder strafrechtelijk is veroordeeld en hij langs civielrechtelijke weg inmiddels is veroordeeld tot het betalen schadevergoeding aan de ‘klusjesman’, legt de rechtbank een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf op van 2 maanden met een proeftijd van 2 jaren.
Provincie:
Tag(s):