maandag, 29. januari 2007 - 20:58

Twee politiebureaus open voor agenten in opleiding

Den Bosch

Het Korps landelijke politiediensten heeft sinds vandaag twee politiebureaus speciaal ingericht voor agenten in opleiding. De bureaus bevinden zich op het stationsplein in Den Bosch en op station Amersfoort. Mensen kunnen op de bureaus onder andere terecht voor het doen van aangifte.

De agenten in opleiding nemen aangiftes op, surveilleren op en rondom het station en zijn inzetbaar bij evenementen, zoals verkeerscontroles. De studenten zijn in verschillende fases van hun opleiding. Is een aangifte te complex dan verwijzen zij door naar het dichtstbijzijnde reguliere politiebureau. De studenten worden begeleid door ervaren politiemensen (coaches) en een leidinggevende.Het bureau op het stationsplein in Den Bosch is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 21.00 uur. Het bureau op station Amersfoort is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 16.00 uur.Later in het jaar zullen ook op Schiphol twee Competentie Ontwikkel Plaatsen (COP) geopend worden. Hier gaat het KLPD zowel agenten voor de uniformdienst als voor de recherche opleiden.

Studenten van de Politieacademie volgen altijd al een groot deel van hun opleiding in de praktijk - op reguliere politiebureaus - en dat zal ook zo blijven. De Competentie Ontwikkel Plaatsen zijn in het leven geroepen om het grote aantal studenten dat het KLPD op dit moment opleidt praktijkervaring te laten opdoen.
Provincie:
Tag(s):