donderdag, 19. april 2007 - 23:00

Twee verdachten aangehouden in moordzaak

Amsterdam

Politie Flevoland heeft woensdagmorgen in Amsterdam twee mannen van 36 en 46 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op Francisco Cabello Lara.Naast de aanhoudingen heeft de politie ondermeer vijf woningen en twee bedrijfspanden in Amsterdam doorzocht.

De 41-jarige inwoner uit Almere werd op 18 mei 2006 gevonden in het recreatiegebied Spaarnwoude. Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer in 2006 in de nacht van 8 op 9 mei thuis bezoek heeft gehad van twee mannen die zich uitgaven als politieagenten. Later bleek dat het om nepagenten ging. Het zou gaan om onderzoek naar een misdrijf, waarbij de Almeerder zou zijn betrokken.

Op 11 mei verliet het slachtoffer ’s avonds zijn woning om – naar zijn eigen zeggen – in navolging van het eerdere bezoek een verklaring bij de politie af te leggen. Vanaf dat moment ontbrak ieder spoor van het slachtoffer, totdat zijn levenloze lichaam werd aangetroffen in het water van Zijkanaal C vlakbij de jachthaven in Spaarndam.

De politie heeft tot nu toe in het onderzoek getuigen gehoord en technisch onderzoek verricht. Uit onderzoek is gebleken dat slachtoffer Cabello Lara betrokken was bij de invoer van verdovende middelen. Het motief van de moord lijkt hier in te zijn gelegen.

Op 13 februari besteedde Avro Opsporing Verzocht aandacht aan deze zaak. Daaruit zijn een aantal tips naar voren gekomen. Ook in het weekblad Actueel verscheen eerder een artikel over het slachtoffer en de omstandigheden waarin hij mogelijk verkeerde als medewerker op de luchthaven.
Provincie:
Tag(s):