vrijdag, 19. januari 2007 - 10:55

Tweede vooralarm na stijging Maaswater

Meerssen

Rijkswaterstaat heeft vrijdagmiddag een tweede vooralarm afgegeven in verband met het stijgende Maaswater. Rijkswaterstaat verwacht dat vannacht de hoogste stand wordt bereikt, maar er is geen direct overstromingsgevaar. Door aanhoudende regenval is de waterstand van de Maas gestegen

De gemeente Roermond heeft door het stijgende water een aantal maatregelen getroffen. Naar verwachting bereikt de Maas vanavond of vannacht de hoogste waterstand in Roermond. De gemeente is preventief gestart met het uitvoeren van een aantal maatregelen die voorvloeien uit het ‘hoogwaterdraaiboek’.

Een aantal wegen in de Weerd en de weg naar het Oolderhuuske zijn afgesloten. Ook in Asselt zijn aan aantal wegen afgesloten. Verder worden rioolpompen in gereedheid gebracht en vinden er controles rond de Maasplassen plaats betreffende aanwezig vee. Naar verwachting zullen de hoogwatervoorzieningen tot na het weekeinde gehandhaafd blijven.

Ook de gemeente Meerssen houdt de situatie nauwlettend in de gaten en heeft enkele maatregelen genomen. De Kuiperstraat in Geulle aan de Maas is afgesloten voor verkeer. Daarnaast wordt uit voorzorg een kwelwaterpomp geplaatst bij Voulwames in Bunde. De waterstand is bij Borgharen-dorp momenteel 43,84 m. Bij NAP+ 46,25 stijgt het water boven de kades.
Provincie:
Tag(s):