woensdag, 21. februari 2007 - 11:14

Uitkeringsgerechtigden in voor baan als thuishulp

Venray

NLW/Arkant, stichting Wel.kom en Thuiszorg Noord-Limburg willen dertig uitkeringsgerechtigden met een achterstand op de arbeidsmarkt binnen een jaar aan een vaste baan als thuishulp bij Thuiszorg Noord-Limburg helpen. De drie partijen gaan hiervoor een samenwerkingsverband aan.

‘De start van het project is voorspoedig. Na een vergelijkbare, kleinschalige proef in de gemeente Venray, zijn 21 kandidaten gestart met de functiegerichte opleiding voor thuishulp’, meldt Jan Hagens, directeur Huishoudelijke Verzorging van Thuiszorg Noord-Limburg. ‘Een geweldig mooi voorbeeld van maatschappelijk ondernemerschap waarbij alle partijen gebaat zijn.’

De werving en selectie van kandidaten begint bij de veertien Noord-Limburgse gemeenten in samenwerking met NLW/Arkant en Wel.kom. Daarbij wordt onder meer gelet op de motivatie van de kandidaten. Daarna volgt een intensief scholingstraject. NLW en Wel.kom verzorgen een zogeheten voorschakeltraject, waarbij de deelnemers essentiële werknemersvaardigheden worden bijgebracht.

Bij gebleken geschiktheid stromen de kandidaten na het voorschakeltraject in bij Thuiszorg Noord-Limburg. Daar volgen ze een vaktechnische opleiding waarin de vereiste theoretische kennis en praktische vaardigheden voor de functie thuishulp centraal staan. Daarna worden de kandidaten gedurende zes maanden gedetacheerd. Wie deze periode succesvol afrondt, krijgt een dienstverband voor onbepaalde tijd aangeboden als bij Thuiszorg Noord-Limburg.
Provincie:
Tag(s):