zondag, 8. april 2007 - 0:02

Uitslaande brand legt voormalige school in de as

Boekel

Een korte maar felle uitslaande brand heeft een houten gebouw aan de Professor van de Veldenstraat in Boekel compleet in de as gelegd. De rookwolken waren tot in Uden te zien. Het gebouw stond op de voormalige gemeentewerf van Boekel. In de loop der jaren heeft het gebouw diverse bestemmingen gekend. Van origine was er een tuinbouwschool in gevestigd, de laatste tijd deed het gebouw dienst voor buitenschoolse opvang.

Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen al aan alle kanten uit het pand en was er geen redden meer aan. Huizen die dichtbij het gebouw aan de Proffesor van de Veldenstraat stonden, liepen lichte schade op als gevolg van de brand. Met name schuren in aangrenzende tuinen liepen schade op in de vorm van gesmolten regenpijpen, gesprongen ruiten en verbrande bomen en heggen.

Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. De brand werd bestreden door de korpsen van Boekel en Uden. Over de oorzaak van de brand kon men nog geen mededelingen doen. Ook over de hoogte van het schadebedrag kon men nog weinig zeggen. Uit onderzoek ter plekke hoopt men nog vast te kunnen stellen hoe de brand is ontstaan.

________________________________________
Provincie:
Tag(s):