donderdag, 8. februari 2007 - 9:13

Uitslagen oefeninterlands

In Europa werd er vanavond heel wat afgeoefend. Meest aansprekende affiches vormden Frankrijk-Argentinië en Engeland-Spanje. In beide duels gingen de gasten met de kleinst mogelijke winst aan de haal.

In het Stade France was een treffer van Javier Saviola voldoende voor een Argentijnse zege. Detail in dat duel was dat Roberto Ayala zich liet kronen tot recordinternational. De vandaag van Valencia naar Villarreal getransfereerde verdediger speelde zijn 107e interland en loste Diego Simeone af.

Een wonderschone volley van Andrés Iniesta bracht Spanje vanavond op Old Trafford de overwinning op Engeland. Het was een historische zege, omdat de Spaanse nationale ploeg slechts eenmaal eerder op Engelse bodem won. Dat was 26 jaar geleden.

In Dusseldorf was Duitsland met 3-1 te sterk voor Zwitserland. Al na zeven minuten bracht Kuranyi, hij speelde zijn eerste interland sinds november 2005, die de nummer drie van het vorige WK op voorsprong bracht. Door de pikstart viel de afwezigheid van de geblesseerden Klose en Schneider nauwelijks op. Die Mannschaft kreeg zelfvertrouwen en zag debutant Gomez voor rust ook nog 2-0 maken. Na de pauze kon Frings een vrije trap vanaf links ineens het doel in laten vliegen, omdat iedereen weigerde de bal aan te raken. Voor de Zwitsers kon Streller in de slotfase de eer nog redden.

Veel inzet, tal van goede bedoelingen en het debuut van Maarten Martens ten spijt, verloor België opnieuw een wedstrijd tegen een sterke opponent. Ditmaal was Tsjechië in eigen huis te sterk. Doelpunten van Koller en Kulic brachten de Tsjechen een 0-2 overwinning. In de slotfase zag Vanden Borre nog rood voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

Overige uitslagen:
Hongarije-Letland 2-0
Israël-Oekraine 1-1
Georgië-Turkije 1-0
Malta-Oostenrijk 1-1
Egypte-Zweden 2-0
Croatië-Noorwegen 2-1
Andorra-Armenië 0-0
Polen-Slowakije 2-2
China-Kazachstan 2-1
Oezbekistan-Azerbeidzjan 0-0
Togo-Kameroen 2-2
Marokko-Tunesië 1-1
Categorie:
Tag(s):