zaterdag, 12. mei 2007 - 22:22

Uitzending ‘Nederland Fietst’ vanuit Friesland

Friesland, Sabine Koning (bekend van GTST) en de Meimaand Fietsmaand zijn dé onderwerpen in ‘Nederland Fietst', die zondag 20 mei op RTL4 wordt uitgezonden. In het kader van de fietsmaand maakte Sabine een fietstocht door Zuidoost Friesland.

Vanaf 15 april tot en met 3 juni wordt ‘Nederland Fietst’ elke zondag om 16.15 uur uitgezonden. Het programma staat in het teken van de Meimaand Fietsmaand. Iedere week legt een bekende Nederlander een fietsroute af en zo wordt iedere aflevering een andere regio uitgelicht. In de uitzending van 20 mei, wordt er in Friesland aandacht besteed aan het Fietsroutenetwerk dat vanaf deze zomer Friesland breed beschikbaar is.

In deze aflevering wordt uitgebreid stil gestaan bij Zuidoost Friesland. In Oranjewoud kan er heerlijk gefietst worden in en bij het bos. Verder wordt het natuurgebied de Rottige Meenthe, de Driewegsluis aan de turfroute, een klokkenstoel met grafkelder en het landhuis Oranjewoud bezocht.
Tevens wordt er in Appelscha bij de uitkijktoren op het hoogste, natuurlijke punt van Friesland genoten van het prachtige uitzicht over een groot deel van Zuidoost Friesland, met zijn hoogveen, kale duinen, coulisselandschap, turfroute en natuurlijk het bos.
Provincie:
Tag(s):