dinsdag, 12. juni 2007 - 9:06

Uniek project in Amstelveen

Amstelveen

Amstelveen is begin dit jaar al uitgeroepen tot het Jaar van Respect. Om dat te onderstrepen worden het hele jaar tal van activiteiten ontwikkeld, die culmineren in het grote interactieve kunstproject op het stadsplein: Respect Talking Heads – Geef respect jouw gezicht.

Het project is uniek door zijn bijzondere karakter: onder het motto “Geef respect jouw gezicht� kunnen bezoekers zichzelf in de bibliotheek opnemen op video, samen met een korte gesproken boodschap over respect, waarna hun afbeelding wordt overgestraald naar de beamerconsole op het Stadsplein, vanwaar zij worden geprojecteerd op een van de twee enorme ‘koppen’ die zijn bevestigd aan de glazen wand voor de schouwburg.

Een dergelijke opstelling is nog nooit vertoond. Tegelijk is het project uniek omdat hierin een uniek samenwerkingsverband is ontstaan tussen de kunstenaar, Theo Botschuijver, de specialisten van de gemeente, de schouwburg, de bibliotheek, het Cobramuseum, de lokale horeca en de vereniging van stadshartwinkeliers en de leveranciers van de verschillende onderdelen van het project.

Het project blijft werken tot en met de landelijke Dag van Respect die dit jaar plaatsvindt op 15 november. De openingstijden van de bibliotheek Amstelveen zijn te vinden via www.bibliotheek-amstelveen.nl.

Doel van het project is om zoveel mogelijk Amstelveners, en anderen, te inspireren hun visie op het begrip respect interactief te uiten. Zoals gezegd maakt dit project deel uit van een groter scala aan activiteiten. Tijdens de officiële opening zult u hiervan tal van voorbeelden zien. Wilt u nu al meer weten over de Amstelveense aanpak van respect, raadpleeg: respect.
Provincie:
Tag(s):