donderdag, 31. mei 2007 - 10:40

Utrecht telt dieren en planten

Utrecht

Op zaterdag 2 juni 2007 wordt de tweede landelijke 1001 soortendag gehouden. In Utrecht staat de diversiteit van natuur in de stad op deze dag centraal. In Park de Koppel (Lunetten) worden zoveel mogelijk soorten dieren en planten geteld. Iedereen, jong en oud, vroege vogels én nachtvlinders, is tussen 7.00 en 23.59 uur van harte welkom om aan alle activiteiten deel te nemen.

Het doel van de 1001 soortendag is zoveel mogelijk verschillende dier- en plantsoorten in een bepaald gebied te tellen. Koppelsteede in Park de Koppel zet haar deuren open voor alle deskundigen én deelnemers die mee willen helpen met de tellingen. Er wordt bijvoorbeeld gezocht naar (nacht)vlinders, vogels, hommels en bijen, vleermuizen, planten en waterbeestjes. Natuurkenners staan klaar om de bezoekers te begeleiden. Speciale kennis van de natuur is niet nodig. Juist dan valt er veel te leren en te bewonderen. Koffie en thee is er voor iedereen die meehelpt.

Om 11.00 en om 13.30 uur zal de reuzenrups (Monarch theatralis) uit zijn pop komen. Het is nog onduidelijk hoe groot de vlinder van deze rups uiteindelijk wordt. Om dit spektakel niet te missen, wordt aangeraden een plekje te reserveren via www.utrecht.nl/1001soortendag. Op deze site is het volledige programma terug te vinden en is het mogelijk om je aan te melden voor diverse activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld om 14.00 uur een speciale ontdekkingstocht voor kinderen, om 9.00 en 15.00 uur een gratis workshop (stads)natuurfotografie en kunt u om 11.30 sprinkhanen proeven.

De uitslag van de tellingen van Utrecht wordt op zondag 3 juni bekendgemaakt bij de start van de Utrechtse Groendag op Molenerf Houtzaagmolen De Ster, Molenpark 3 in Utrecht. De Groendag is dit jaar gekoppeld aan de 1001soortendag en heeft als thema 1001veranderingen.
Provincie:
Tag(s):