zaterdag, 11. augustus 2007 - 15:57

Utrechtse achtervolging eindigt in Raamsdonksveer

Raamsdonksveer

De Utrechtse politie zag vrijdagavond 10 augustus een rode Fiat Punto door Utrecht rijden met een zogeheten ‘thuiskomertje’ op het linkervoorwiel. Een thuiskomertje is een reserveband, echter kleiner en lichter dan normaal om zo een ruimte- en gewichtsbesparing te realiseren. Ter controle van de verkeersregels kreeg de bestuurder van dit voertuig een stopteken. De man ging er daarop met grote snelheid vandoor, waarop een achtervolging ontstond.

De man gebaarde verschillende keren naar de agenten dat hij niet van plan was om te stoppen. Op de autosnelweg A-27 werden snelheden tot 180 km/uur bereikt en haalde de voortvluchtige automobilist links en rechts in. De rit leidde naar Raamsdonksveer. Op de rotonde aan de Maasdijk, onderaan de afrit van de A-27 kon de automobilist uiteindelijk worden klem gereden en ingerekend worden.

De verdachte, een 23-jarige Utrechtenaar was er vandoor gegaan omdat hij geen geldig rijbewijs heeft. De man kreeg proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en de vele verkeersovertredingen die hij tijdens zijn dollemansrit maakte.

Een van de Utrechtse politieauto’s raakte in de bocht van de afrit van de A-27 van de weg. De opvallende surveillanceauto is via de vangrail en struiken in de berm beland. Er was uitsluitend sprake van materiele schade.
Provincie:
Tag(s):