vrijdag, 4. mei 2007 - 8:14

Vakantie moet wel leuk blijven!

Amsterdam

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie en gaan daarbij steeds verder van huis. Vakantiegangers zoeken daarbij steeds meer spanning op, bijvoorbeeld met extreme sporten op afgelegen bestemmingen. Het gemak waarmee mensen last minute vakanties kunnen boeken naar bestemmingen ver buiten Europa, zorgt er voor dat er minder tijd is voor een goede reisvoorbereiding. En dat leidt soms tot grote problemen op de vakantiebestemming die met een betere voorbereiding voorkomen hadden kunnen worden.

In de Wijs op reis brochure die vanaf donderdag beschikbaar is, wijst het ministerie van Buitenlandse Zaken de Nederlandse reiziger daarom op het belang van goede voorbereiding.

In de brochure staan tips voor een goede voorbereiding en links naar allerlei andere relevante organisaties. Bijvoorbeeld over het doen van een bestemmingscheck. In de reisadviezen wordt belangrijke informatie gegeven over veiligheidsrisico’s, zoals maatschappelijke en politieke onrust op de reisbestemming, terroristische dreiging en zich snel verspreidende ziekten.

Daarnaast geeft Wijs op reis de Nederlandse reiziger inzicht in wat de Nederlandse ambassade in het buitenland wel of niet voor Nederlanders kan betekenen die onverhoopt toch in de problemen komen.
Categorie:
Tag(s):