dinsdag, 20. februari 2007 - 23:38

Van Bommel houdt Beierse hoop levend

Real Madrid heeft de eerste slag uitgedeeld aan Bayern München in het onderlinge treffen in de Champions League. De Koninklijke won met 3-2 in Santiago Bernabeu.

Knock-out zijn de Duitsers daardoor allerminst en dat was vooral te danken aan Mark van Bommel. De middenvelder schoot twee minuten voor tijd een drop-kick vanaf de rand van de zestien heerlijk binnen. Die treffer was op basis van de tweede 45 minuten verdiend. Bayern speelde het gehele tweede bedrijf op de helft van Madrid en jaagde verwoedt op de laat tot stand gekomen aansluitingstreffer.

De eerste helft tussen de grootmachten, die in eigen land al weken opzichtig zoeken naar de goede vorm, was voor Madrid. De eerder nog verstoten Beckham nam zijn ploeg bij de hand. Hij stond met een corner en een vrije trap aan de basis van de 2-1 van Raul en de 3-1 van Van Nistelrooij. Het aandeel van de Nederlandse spits mocht er sowieso wezen, want hij bereidde de 1-0 van Raul met een prachtige steekpass voor.

De 1-0 had Bayern nog vlot weggewerkt via Lucio. De Braziliaanse verdediger kopte een vrije trap van Sagnol binnen. Makaay kwam niet tot scoren.
Categorie:
Tag(s):