zaterdag, 10. februari 2007 - 18:02

Van der Vaart schiet HSV naar winst

De tweede winst van HSV dit seizoen is dan eindelijk een feit. Met dank aan Rafael van der Vaart, die met een doelpunt en een assist aan de basis stond van de 3-0 overwinning op Borussia Dortmund.

De openingstreffer viel al na tien minuten spelen. De scheidsrechter trapte in een schwalbe van Mehdi Mahdavikia en wees naar de stip. Van der Vaart stuurde doelman Weidenfeller naar de verkeerde hoek en scoorde.

Vijf minuten voor rust dolde de Nederlander twee verdedigers en zag zijn van richting veranderde schot op het hoofd van verdediger Benjamin belanden, die binnenkopte.

HSV kreeg veel kansen om de score uit te breiden, maar pas in de extra tijd viel de 3-0, na een intikker van Mahdavikia. Door de winst blijft HSV wel hekkensluiter, omdat de concurrenten ook punten wisten te pakken.

Schalke blijft op kop na de 2-0 overwinning op Hertha BSC. Kuranyi en Lövenkrands scoorden voor de koploper.

Concurrent Werder Bremen ging hard onderuit op bezoek bij VfB Stuttgart. Hilbert en Mario Gomez brachten hun ploeg al snel in de wedstrijd op 2-0, waarna Diego iets terugdeed. De thuisploeg bleef echter de gevaarlijkste ploeg en liep via Magnin en Streller zelfs uit naar 4-1.