donderdag, 6. december 2007 - 23:26

Van der Valk vestigt zich in Almere

Almere

Almere krijgt een fraai 4 sterren Van der Valk conferentiehotel met restaurants op de bedrijvenlocatie Veluwsekant in Almere Stad. De locatie ligt naast het Modecentrum Almere, aan de Veluwedreef en zal zichtbaar zijn vanaf de A6. Van der Valk vraagt binnenkort een bouwvergunning aan en wil de bouw starten in 2008. Begin 2010 zal de opening plaatsvinden.

Donderdagmiddag 6 december hebben wethouder Martine Visser en de directeuren Lucas en Ben van der Valk de overeenkomst tot grondaankoop ondertekend. Het Van der Valk hotel krijgt in eerste instantie 175 luxueuze hotelkamers van elk meer dan 40 m2. Op de locatie is ruimte voor een eventuele latere uitbreiding.

Het markante gebouw krijgt behalve de hotelkamers ook verschillende restaurants met in totaal 400 zitplaatsen. Daarnaast komen er professionele vergader- en conferentieruimten met uiteenlopende capaciteit van enkele tientallen tot meerdere honderden stoelen. Uiteraard kunnen er bij Van der Valk Almere ook bruiloften en bedrijfsfeesten plaatsvinden met een omvang van in totaal 1.000 personen.

Almere heet het Van der Valk concern van harte welkom.
Wethouder Visser: “Het aantal bedrijven in Almere neemt toe en daarmee ook de behoefte aan hotel- en vergaderfaciliteiten. Van der Valk beschikt als grootste hotelketen in Nederland over jarenlange ervaring. Het bedrijf realiseert nu een nieuwe generatie moderne duurzaam ontworpen hotels, die voldoen aan de vraag van de huidige veeleisende consumenten en bedrijven. Wij zijn er van overtuigd dat we met de realisatie van het hoogwaardige Van der Valk Hotel Almere een positieve toevoeging bieden aan de succesvolle ontwikkeling van Almere.�

Van der Valk kiest voor de locatie in Almere omdat deze dichtbij de A6 ligt en aan één van de belangrijkste toegangswegen naar de stad. De groeistad Almere biedt in de toekomst zeker kansen voor een hotelexploitatie en het nieuwe zeer eigentijdse Van der Valk concept bewijst zich momenteel al in de nieuwe hotels die onlangs zijn gebouwd in o.a. de Rotterdamse en Haagse regio. Er zijn nieuwe Van der Valk conferentiehotels in aanbouw in onder andere Houten en langs de A12 in Duiven.

“Zowel de zakelijke als particuliere markt zal ons hotel in Almere straks als een verrijking ervaren�, zo stelt Lucas van der Valk vol overtuiging. Van der Valk verwacht ongeveer 200 gemotiveerde mensen een werkplek te kunnen bieden.

De bouw van het hotelcomplex past binnen het bestemmingsplan Veluwsekant.

Op de locatie staat nu nog een tijdelijke basisschool, dit gebouw is niet meer in gebruik en wordt binnenkort gesloopt. Het hotelontwerp is van architect ir. P.A.M. Teunissen uit Voorschoten; Adhoc horecamakelaars uit Gouda begeleidde de transactie.
Provincie:
Tag(s):