zondag, 16. december 2007 - 19:53

Van Dijk loodst Utrecht langs Heracles

(Elfvoetbal) FC Utrecht heeft zich zondagmiddag na een overwinning op Heracles (3-1) steviger in de subtop genesteld. Aanvoerder Gregoor van Dijk was met twee treffers dé grote man aan de kant van de thuisploeg.

FC Utrecht was negentig minuten lang heer en meester. Het vele balbezit zorgde echter niet voor veel kansen. Reden hiervoor was het verdedigende spel van de bezoekers. De ploeg van trainer Ruud Brood hield de ruimtes klein en liet Utrecht het spel maken. De enige en gelijk ook beste kans van de wedstrijd was voor Heracles. Everton bezorgde Gluscevic uit een counter een niet te missen kans. De Serviër maaide echter ongelukkig over de bal heen.

Utrecht speelde vervolgens het gehele eerste bedrijf op de helft van de bezoekers. Door het lage baltempo konden de Utrechters niet door de 'Muur van Heraclieden' breken. Met slappe afstandschoten van Nelisse en Keller werd doelman Pieckenhagen enigszins warm gehouden. Beste kans namens Utrecht was voor Leroy George. De buitenspeler soleerde langs drie tegenstanders, maar zag zijn schot in de handen van Pieckenhagen verdwijnen. Even later kopte Francis Dickoh net naast het doel, na een hoekschop van de Tom Caluwe. Aanvoerder Van Dijk (45e minuut) schoot op slag van rust raak uit een vrije trap: 1-0. Zo ging Utrecht richting kleedkamers met een verdiende voorsprong. Tot opluchting van de supporters.

Het spelbeeld van de tweede helft was identiek aan de eerste. Utrecht viel aan, Heracles verdedigde. 25 minuten lang was er niets te beleven in Stadion Galgenwaard. Na een tempoversnelling van de thuisploeg, deed zich een ware scrimmage voor het doel van Pieckenhagen voor. De doelman bewees over prima duikcapiciteiten te beschikken. De routinier bracht redding op schoten van George en Van Dijk. In de rebound haalde Quansah met een domme overtreding Nelisse naar de grond. Scheidsrechter Van Hulten wees direct naar de stip. Van Dijk (70e minuut) was andermaal trefzeker uit een standaardsituatie. De aanvoerder schoot de toegewezen strafschop onberispelijk binnen: 2-0.

Heracles voelde zich niet genoodzaakt om vol op de aanval te gaan spelen. Hierdoor kon Utrecht freewielend naar het eindsignaal voetballen. Vlak voor tijd mocht ook uitblinker Leroy George zijn doelpunt meepikken. Na een prima steekpass van Pieters, schoot de pijlsnelle buitenspeler onberispelijk raak: 3-0. Diep in blessuretijd was het Eddy Bosnar die met een vrije trap de eer wist te redden. Tot teleurstelling van doelman Franck Grandel, kon hij de onhoudbare vrije trap niet keren: 3-1.

FC Utrecht klimt dankzij de overwinning naar een achtste plaats. Heracles blijft in de gevarenzone bivakkeren. De Heraclieden staan op een zestiende plaats met maar tien punten.
Categorie:
Tag(s):