vrijdag, 8. juni 2007 - 15:31

Van Ginkel neemt ontslag als gedeputeerde

Middelburg

Donderdagavond heeft Jaap van Ginkel zijn collega's in het college laten weten dat hij niet langer aanblijft als gedeputeerde van de Provincie Zeeland. De heer Van Ginkel neemt ontslag op grond van medisch advies. Zijn collega's uit het college van gedeputeerde staten vinden het erg jammer dat hij vertrekt, maar begrijpen en respecteren zijn beslissing.

Toine Poppelaars: "In de korte tijd dat we met Jaap hebben samengewerkt, heeft hij getoond dat hij een zeer integere en betrokken bestuurder is, maar Jaap is vooral ook een warm, oprecht mens en prettige collega. Dat hij zich gedwongen ziet te stoppen vanwege door hem ervaren zwaarte van de baan betreuren wij natuurlijk in de eerste plaats vooral voor hem zelf, maar zeker ook voor ons college en voor Zeeland.

De komende periode zal de ChristenUnie zich beraden over de opvolging van de heer Van Ginkel. Aanstaande dinsdag zal het college van GS zich buigen over de waarneming van de portefeuilles van de heer Van Ginkel. Voorlopig zal de heer Wiersma een aantal lopende zaken van de heer Van Ginkel overnemen, waaronder het Natuurpakket Westerschelde.
Provincie:
Tag(s):