vrijdag, 16. november 2007 - 11:52

Van Middelkoop gestrand in Afghanistan door transport problemen

Minister van Middelkoop bracht deze week een bezoek aan Afghanistan. Het belangrijke doel van de reis, het troepenbezoek in Uruzgan haalde hij niet. Het Italiaanse Hercules-toestel dat Van Middelkoop woensdag naar Khandahar zou brengen had motorpech. Dit laat een woordvoerder van defensie weten.

Daarna besloot men om donderdag naar Tarin Kowt te vliegen maar donderdagochtend bleek de Canadese piloot van het beschikbare Dash-7-toestel ziek. Omdat de Gulfstream van Defensie niet kan landen op de ruwe landingsbaan van Tarin Kowt strandde de minister, zijn ambtelijke delegatie en een aantal meereizende journalisten op het vliegveld van Kabul.

Van Middelkoop reageerde teleurgesteld: “Ik had onze mannen en vrouwen in Uruzgan heel graag toegesproken. Nu blijkt maar weer eens hoe belangrijk het is dat wij over voldoende transportcapaciteit beschikken. Dat is doordat wij nu niet naar Uruzgan kunnen bevindingrijk aan mij gedemonstreerd.�

In Kabul voerde hij onder meer gesprekken met president Karzai en minister Wardak van Defensie. Van Middelkoop vroeg extra garanties voor de komst van Afghaanse militairen en politie naar de provincie Uruzgan.
Provincie:
Tag(s):