maandag, 22. januari 2007 - 19:48

Van Nistelrooy mist nog altijd het vertrouwen

Het gesprek tussen bondscoach Marco van Basten en Ruud van Nistelrooy (afgelopen vrijdag in Madrid) heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Enkele dagen nadat de trainer, met zijn assistent John van ’t Schip, de aanvaller bezocht heeft de Brabander telefonisch laten weten dat er nog altijd 'onvoldoende vertrouwen' is.

"We hebben vrijdag een goed gesprek gehad in Madrid over de samenwerking in het afgelopen jaar, waarbij een aantal plooien is glad gestreken", aldus Van Basten in een persbericht van de KNVB. De oefenmeester passeerde de oud PSV'er dit seizoen enkele malen voor Oranje. Van Nistelrooy bedankte vervolgens 'voorlopig' voor de selectie van het Nederlands Elftal. Volgens Van Basten was er door het gesprek weer een basis gelegd voor een eventuele verdere samenwerking. De speler zelf lijkt daar echter anders over te denken.

Van Basten laat weten dat mocht Van Nistelrooy zich weer beschikbaar stellen, hij zal moeten knokken voor een plaats in de selectie. "In hetzelfde gesprek hebben we Ruud desgevraagd echter ook verteld dat de situatie rondom zijn positie niet meer dezelfde is als een jaar geleden. Er hebben zich het afgelopen jaar nadrukkelijk ook andere kandidaten gemeld voor de spitspositie. Daarom zal hij bereid moeten zijn de concurrentie aan te gaan. Wij kunnen hem op voorhand geen vaste plaats in de selectie garanderen. Dat zou ten opzichte van zijn directe concurrenten voor de spitspositie niet juist zijn."

Ruud van Nistelrooy zegt op zijn beurt dat in het gesprek tussen hem en bondscoach Marco van Basten de 'persoonlijke tegenstellingen zijn gladgestreken', maar dat de geboekte progressie nog niet voldoende is voor een terugkeer in Oranje.

"Teleurstellend, want ik heb altijd graag voor het Nederlands elftal gespeeld en ik had dat ook graag willen blijven doen. Ik heb niet zozeer gevraagd om een plaats in de selectie, maar zocht wel het gevoel dat ik daarvoor in aanmerking zou kunnen komen. Dat gevoel heb ik niet gekregen."

Volgens de aanvaller ontbreken daarom de voorwaarden om tot een goede prestatie te komen. "Aan frustraties heeft niemand iets. Daarom is dit een zware, maar wel juiste beslissing."
Categorie:
Tag(s):