zaterdag, 17. maart 2007 - 17:15

Van Nistelrooy: 'Van Basten serveerde me af'

Ruud van Nistelrooy spreekt in een interview in het 'AD' uitgebreid over zijn 'onenigheid' met bondscoach Marco van Basten. ,,Ik vond dat hij me afserveerde na het WK." Ook laat hij nogmaals weten graag naar de Olympische Spelen te willen.

De spits van Real Madrid zegt dat hij het graag anders had gezien, maar volgens Van Nistelrooy was er geen andere uitweg dan voorlopig te bedanken voor Oranje. ,,Ik wilde een schone lei. Als Van Basten had gezegd: 'We beginnen opnieuw, alle vertrouwen', dan was ik gekomen. Er is een misverstand ontstaan de laatste keer dat hij in Madrid was."

De ex-PSV'er zou iets geëist hebben, maar volgens de spelers zelf is dat volledig onjuist. ,,Ik wilde weten hoe hij mij heeft zitten. Of hij echt verder wilde met me. Ik wilde meer dan alleen 'zand erover'." Van Nistelrooy vroeg om vertrouwen van de oefenmeester, maar Van Basten kon hem dat niet geven. ,,Hij bleef zeggen dat hij me geen garantie kon bieden. Maar ik vroeg niet om garantie. Die krijg je nergens. Je wil alleen weten of ze je graag willen hebben."

De Brabander herhaalt de woorden die hij in januari ook al uitsprak. ,,Er was gewoon geen vertrouwen. Punt." Van Nistelrooy laat weten weten zich na het WK ook geïrriteerd te hebben aan de houding van Van Basten. ,,Ik vond dat hij me afserveerde na het WK. Hij had me effe niet meer nodig."

Tot slot laat Van Nistelrooy zijn licht schijnen over de Olympische Spelen van 2008 in Peking. De aanvaller zou het ‘geweldig’ vinden om erbij te kunnen zijn. ,,Ik zie het wel zitten. Serieus hè! Als Foppe me daar bij wil hebben, dan kom ik graag.�
Categorie:
Tag(s):