donderdag, 4. januari 2007 - 18:35

Vanaf 6 januari weer Nachtbus Maastricht

Maastricht

Op verzoek en onder regie van de gemeente Maastricht hervat Veolia vanaf zaterdag 6 januari de nachtritten met Nachtbus Maastricht. Afgesproken is een proefperiode tot begin april 2007 aan te houden. De Nachtbussen maakten sinds 10 december 2006 geen onderdeel meer uit van de dienstregeling voor Maastricht. Veolia nam vanaf die dag het busvervoer voor haar rekening in Limburg.

De belangrijkste reden voor de gemeente Maastricht om de Nachtbussen weer mogelijk te maken, is het ondersteunen van de bevordering van de sociale veiligheid. Onder de regievoering van de gemeente Maastricht valt ook het vaststellen van de tarieven voor deze ritten.

Gedurende de proefperiode tot begin april 2007 wordt het gebruik van de nachtbus door de gemeente Maastricht en Veolia Transport Limburg gevolgd. Mede op basis van het gebruik bepaalt de gemeente Maastricht of de Nachtbus aan haar doelstelling heeft voldaan.

Veolia hoopt mede namens gemeente Maastricht veel trouwe klanten van de afgelopen jaren weer te mogen begroeten. Uiteraard gaan de bekende nachtritten voor de aanstaande Carnaval gewoon door.
Provincie:
Tag(s):