maandag, 19. maart 2007 - 23:47

Veel belangstelling voor Open Dag IJsselmeerziekenhuizen

Emmeloord/Lelystad

De Open Dag van de IJsselmeerziekenhuizen heeft afgelopen zaterdag ruim 2.000 bezoekers getrokken. Bezoekers waren verrast over het brede aanbod van zorg, ingrepen en operaties.De Open Dag werd georganiseerd in het kader van de landelijke Open Dag voor de zorg.

In het Dokter J.H. Jansenziekenhuis in Emmeloord was het een levendig geheel. Opvallend veel kinderen kwamen met hun ouders een kijkje nemen in het ziekenhuis. Honderden kinderen lieten hun arm gipsen door de gipsverbandmeesters of brachten met hun pop of beer een bezoekje aan de poppendokter.
Veel belangstelling was er ook voor het Behandelcentrum waar behandelingen onder plaatselijke verdoving gedaan worden. Verpleegkundigen op de afdeling Kort Verblijf/Dag Verpleging kregen veel vragen over de verschillende operaties en onderzoeken en behandelingen die in het Dokter J.H. Jansenziekenhuis gedaan worden.

Ook op de locatie Lelystad was er grote belangstelling voor de rondleidingen, de verschillende medische afdelingen en de diverse stands van onder andere de Rook Stop Poli, oncologie, mammacare, stoma- en wondverzorging, psychiatrie, maatschappelijk werk en longgeneeskunde. Externe zorginstellingen en patiëntenverenigingen presenteerden zich op de speciale informatiemarkt. Bij de hoofdingang konden de bezoekers de ambulance van de Hulpverleningsdienst Flevoland van binnen bekijken en vragen stellen aan de ambulanceverpleegkundigen.
In de hal vermaakte CliniClown Ollie de kinderen met mooie ballonfiguren. Ook in het Zuiderzeeziekenhuis veel kinderen met een gipsen arm. 'Op een gegeven moment waren we zelfs door ons gips heen', vertelt gipsverbandmeester Dora van der Loo. Andere afdelingen waar bezoekers in aanraking kwamen met zorg in de praktijk waren cardiologie, intensive care, gynaecologie/verloskunde, neurologie en de kinderafdeling.
Provincie:
Tag(s):