zaterdag, 3. maart 2007 - 22:03

Veel belangstelling voor Trainings-centrum politie

Sevenum

De politiekorpsen Limburg-Noord en Brabant Zuid-Oost hebben samen een nieuw trainingscentrum voor schietoefeningen en sport gebouwd. In dit gebouw aan de A67 in Sevenum trainen de agenten hun zelfverdediging, schieten en geweld- en gevaarsbeheersing. De twee korpsen hebben zaterdag een open dag gehouden voor het publiek.

Het unieke aan het Politie Trainingscentrum is de oefenstraat. Dit is de trots van beide politiekorpsen. De straat is groot genoeg om zelfs met auto’s te oefenen. Om meer verschillende scenario’s te kunnen trainen, zijn er in de oefenstraat enkele kleine pandjes nagebouwd, zoals een winkel, een café, een politiebureau en twee woningen. Dit maakt deze straat uniek in Nederland. Door de situaties zo realistisch mogelijk na te bootsen in de training gaan agenten beter voorbereid de straat op.

Tijdens de open dag kon naast de oefenstraat ook een kijkje worden genomen op de schietbanen en in een schietruimte, waar geïnteresseerden zelfs virtueel konden schieten op verdachten.
Provincie:
Tag(s):