woensdag, 24. oktober 2007 - 21:36

Veel deelnemers aan Wmo-markt in Sleen

Sleen

Donderdag houden de gemeente Coevorden en de Stichting Welzijn 2000 gezamenlijk een Wmo-informatiemarkt in het multifunctionele centrum De Brink in Sleen. Aan de markt doen elf standhouders mee, van zorgaanbieders tot Veilig Verkeer Nederland. De markt is de tweede in een serie van acht Wmo-markten die in de komende maanden worden gehouden.

Door het houden van een informatiemarkt kan iedereen zich dan op een laagdrempelige manier laten informeren over Wmo-voorzieningen. Het uitgangspunt van de Wmo is dat mensen zo veel mogelijk zelfredzaam zijn en deel blijven nemen aan de samenleving. Daarbij helpen ze elkaar en, als dat nodig is, krijgen ze ondersteuning van de gemeente. De ondersteuning kan de vorm hebben van een hulpmiddel, zoals een rolstoel of een scootmobiel, het aanpassen van een woning, maar ook van klussendiensten of informatievoorziening. De gemeente regelt ook de hulp bij het huishouden. Om mensen zoveel mogelijk voor zichzelf en elkaar te laten zorgen, stimuleert de gemeente mantelzorg en vrijwilligershulp.

Aan de Wmo-markt in Sleen doen de volgende organisaties mee: De Nieuwe Zorg Thuis, De Zorgzaak, Icare, De Tangenborgh Groep, Leveste, Steunpunt Mantelzorg, Algemeen Maatschappelijk Werk, Stichting Welzijn 2000/ Vrijwilligerswerk, Veilig Verkeer Nederland, Drenthe College en de gemeente Coevorden. Om 14.00 uur opent wethouder Truus Pot-Eland de Wmo-informatiemarkt in De Brink in Sleen. Ook is zij de hele middag aanwezig om vragen te beantwoorden.

De volgende Wmo-informatiemarkt in de gemeente Coevorden wordt gehouden op woensdag 21 november in De Tiphof in Geesbrug.
Provincie:
Tag(s):