maandag, 27. augustus 2007 - 11:51

Veel Nederlanders kunnen niet zonder huisdier

Groningen

De emotionele band van Nederlanders met hun huisdier gaat ver. Een kwart zegt niet zonder zijn huisdier te kunnen, ruim de helft neemt zijn dier mee op vakantie en eenzelfde groep is voornemens het beest te begraven of te cremeren bij overlijden. 46% procent zegt zelfs te denken dat zijn huisdier hem of haar begrijpt. Hondenbezitters voelen zich met 62% als beste begrepen, gevolgd door kattenbezitter (46%) en knaagdierhouders (20%).

Katten zijn volgens het onderzoek nog steeds het meest populair binnen de Nederlandse huishoudens omdat zij minder zorg nodig hebben dan honden. Met je kat hoef je per slot van rekening niet nog ’s avonds voor het slapen gaan een rondje te wandelen. Maar toch staat de hond op een goede nummer twee; vier op de tien Nederlanders is in het bezit van een hond. De meeste honden- en kattenbezitters zijn ouder dan 50 jaar. Terwijl jongere dierenbezitters liever voor een konijn of vis kiezen.

Vrouwen zijn en beter op de hoogte van Dierendag (4 oktober) dan mannen. Zestigplussers slaan dierendag vaker over (62%) terwijl jongeren onder de 30 jaar vaker speciale aandacht aan hun dier geven.
Categorie:
Tag(s):