maandag, 23. april 2007 - 9:27

Veendam gaat aan het werk met openbaar groen

Veendam

Eind april starten de werkzaamheden op het gebied van openbaar groen in de wijken Wildervank, Veendam-Noord, centrum Veendam en Sorghvliet. Deze maatregelen worden genomen op basis van het ombuigingsprogramma die de gemeenteraad in 2004 heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft destijds de pijnlijke keuze moeten maken ook te bezuinigen op openbaar groen in de gemeente Veendam.

Het beeld van het openbaar groen verandert, maar het is persoonlijk wat de inwoners van Veendam van deze veranderingen vinden. De hoeveelheid groen en het onderhoud zal in ieder geval anders zijn. De gemeente probeert nog altijd de naam Parkstad eer aan te doen.

Eind april start de gemeente met werkzaamheden in en rondom de wijk. Het gaat om Wildervank, Veendam Noord, centrum Veendam en Sorghvliet. De bedoeling is om het groen in de wijk, denk aan struiken en blokhagen, te verwijderen en gras in te zaaien. De bewoners zijn inmiddels schriftelijk geïnformeerd en zijn de mogelijkheid geboden om groenstroken in de straat zelf te onderhouden onder bepaalde voorwaarden. Inmiddels zijn er al bewoners die het groen in de straat zelf gaan onderhouden (AE Kade, Borgerspark en Nijveenlaan).

Start werkzaamheden bovenwijks maandag 23 april 2007
Vanaf vandaag wordt gestart met de (voorbereidingen van de) werkzaamheden bovenwijks. Hiermee wordt bedoeld de Sorghvlietlaan, Evertbos border en Boven Dwarsdiep. Hier geldt dat het groen niet door bewoners kan worden onderhouden vanwege de verkeersveiligheid. Deze optie is dan ook niet geboden door de gemeente.
Provincie:
Tag(s):