zaterdag, 7. april 2007 - 16:58

Veerhuis Hoorn moet sluiten

Hoorn

De eigenaar van het café 't Hoornse Veerhuis aan de Dubbele Buurt moet zijn zaak sluiten. Donderdag 5 april werd dit bekend gemaakt aan de eigenaar. De reden voor een sluiting van een jaar is de vondst van drugs die tijdens een inval van de politie werden aangetroffen in het café.

De eigenaar/exploitant krijgt een week de tijd om op de aangekondigde sluiting te reageren.

Bij een inval door de politie is vorige maand 5 gram cocaïne en bijna 150 gram hasjiesj gevonden. Er waren al langer klachten over ernstige overlast op straat en in het café. Vanaf augustus werd het café streng in de gaten gehouden. Vanaf die periode ook dateert een samenscholingsverbod voor dit gebied van 22.00 tot 04.00 uur. Ondanks de maatregelen en indringende gesprekken met de exploitant verbeterde de situatie niet. Integendeel zelfs.

De maatregel om het café te sluiten is het rechtstreekse resultaat van het nieuwe en aangescherpte Hoornse coffeeshopbeleid. Dit beleid is in 2005 door de Hoornse gemeenteraad vastgesteld. Het aantal officieel gedoogde coffeeshops is daarbij teruggebracht tot twee. Voor de gehele horeca kwamen er strengere regels met duidelijke sancties. Bij zeer ernstige overlast en/of verkoop van soft- en harddrugs zou onmiddellijke sluiting met 12 maanden het gevolg zijn. Café ’t Hoornse Veerhuis behoort niet tot de twee officieel gedoogde coffeeshops in Hoorn.

Het is voor de tweede keer sinds de invoering van het nieuwe coffeeshopbeleid dat de burgemeester van zijn bevoegdheid gebruik maakt om tot onmiddellijke sluiting over te gaan. In 2006 is de growshop Greenline op last van de burgemeester voor een jaar gesloten. Reden voor de sluiting was de aanwezigheid van een zeer grote hoeveelheid drugs.
Provincie:
Tag(s):