zondag, 4. februari 2007 - 12:01

Veertien aanhoudingen voor overtreden Opiumwet

Utrecht

Vrijdagavond en zaterdagmorgen 3 februari heeft de politie in een café aan de Predikherenstraat veertien aanhoudingen verricht voor het overtreden van de Opiumwet. De politie beschikte over informatie dat in het café gedeald zou worden en deed onderzoek. Vrijdagavond zagen agenten dat door één van de bezoekers van het café drugs verkocht werd aan mensen op straat.

Vier kopers werden aangehouden. Hierna besloot de politie tot een instap in het café. Er waren vijftien bezoekers aanwezig die allen gefouilleerd werden. Negen mannen, één uit Bilthoven en acht uit Utrecht, hadden soft- en of harddrugs op zak en werden aangehouden. Vijf verdachten hadden een gebruikershoeveelheid op zak en werden na verhoor weer in vrijheid gesteld. Vier verdachten met een grotere hoeveelheid wit poeder (vermoedelijk cocaïne) op zak, werden ingesloten voor nader onderzoek.

Hiervan zit nog één verdachte, een 38-jarige man uit Utrecht, vast. Hij wordt verdacht van handelen in drugs. De drugs in beslag genomen en wordt getest. Ook de aanwezige medewerker van het café werd aangehouden, maar hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Op last van de burgemeester is het café gesloten.
Provincie:
Tag(s):