zaterdag, 2. juni 2007 - 13:30

Veertig telefoontjes bij GGD over hiv-zaak

Groningen

De GGD heeft tussen woensdagmiddag 15.00 uur en vrijdagmiddag 17.00 uur meer dan veertig telefoontjes gekregen via het telefoonummer dat door de gezondheidsdienst is geopend naar aanleiding van de misbruik tijdens seksfeesten. Het gaat om zeer uiteenlopende vragen en reacties, waarvan een aantal over seksfeesten. Dit maakte de GGD Groningen zaterdag bekend.

Het aantal telefoontjes is daarom niet direct in verband te brengen met de seksfeesten in het lopende strafrechtelijke onderzoek, dan wel met mogelijke hiv-besmettingen. Over aard en inhoud van de telefoongesprekken worden geen mededelingen gedaan.

Het speciale telefoonnummer is sinds 17.00 uur gesloten. Mensen die vanuit hun eigen situatie vragen hebben, ongerust zijn of op korte termijn een (gratis) HIV-test willen doen, kunnen uiteraard ook na vandaag nog steeds bij GGD Groningen terecht (zonodig anoniem).

Vanaf maandag 4 juni kan men GGD Groningen bereiken op het reguliere telefonische spreekuur via telefoonnummer (050) 367 40 83. Het spreekuur is van 9.00 tot 11.30 uur van maandag tot en met donderdag. U kunt dan vragen naar de soa/aids-verpleekundige.
Provincie:
Tag(s):