donderdag, 25. januari 2007 - 10:53

Veilige parkeerterreinen voor Amstelflat en de Lichtbaak

Assen

Met twee nieuwe toegankelijke parkeerterreinen bij de Amstelflat en basisschool de Lichtbaak in Assen is de verkeerssituatie aanmerkelijk verbeterd. Voorheen maakten de flat en de school van hetzelfde parkeerterrein gebruik. Met de nieuwe inrichting hebben beide een eigen parkeerterrein gekregen.

Bewoners van de Amstelflat en vertegenwoordigers van de Lichtbaak hebben intensief meegewerkt aan het project. Bijzonder is dat de gemeente en woningcorporatie VITALIS samen de financiering voor hun rekening hebben genomen. Wethouder Alex Langius opende donderdag de nieuwe parkeerterreinen.

Voorheen blokkeerden ouders die hun kinderen kwamen brengen of halen veelal de doorgang. Daarnaast was de parkeerplaats niet functioneel voor senioren. Door de nieuwe inrichting kan de buurtbus nu zonder problemen voor de deur van de Amstelflat stoppen, is de oversteek van de flat naar het park aan de andere kant van de parkeerplaats obstakelvrij en zijn er meer parkeerplaatsen voor invaliden. Daarnaast is ook de verlichting aangepast en is er extra groen geplant.
Provincie:
Tag(s):