woensdag, 30. mei 2007 - 9:06

Veiligheidsteam Openbaar Vervoer vanaf 1 juni actief.

Amsterdam

Op vrijdag 1 juni wordt er een nieuwe campagne gestart. Om de veiligheid in en rond het openbaar vervoer te verbeteren zal vanaf vrijdag 1 juni een nieuw team, het Veiligheidsteam Openbaar Vervoer (VOV) aan de slag gaan. Dit team bestaat uit 150 medewerkers.

Het team van 150 mensen bestaat uit politiemensen en veiligheidsmedewerkers van de dienst Stadstoezicht. De operationele leiding is in handen van politie Amsterdam - Amstelland.

De voornaamste taak van het Veiligheidsteam Openbaar Vervoer is het toezichthouden en handhaven van de openbare orde en veiligheid in en rond het openbaar vervoer. Dus toezichthouden en handhaven in metro’s, (snel)trams, bussen en op de stations. Zodra iemand overlast veroorzaakt of de veiligheid in het geding is, treden ze op en grijpen ze in.

Daadkrachtig zodat de orde en veiligheid snel weer zijn hersteld en de reiziger weer veilig van het openbaar vervoer kan gebruikmaken.

Het GVB blijft verantwoordelijk voor zaken als kaartcontrole, de schoonmaak van trams, bussen, metro’s en stations en het materieel.

De leden van het team dragen opvallend gele jassen. Hierdoor zijn ze voor reizigers eenvoudig te herkennen. Het Veiligheidsteam Openbaar Vervoer werkt vanuit een politiebureau, maar is natuurlijk vooral te vinden in en rond het openbaar vervoer.

Om de reizigers in het openbaar vervoer in de regio Amsterdam-Amstelland te informeren over het Veiligheidsteam Openbaar Vervoer, is een introductiecampagne ontwikkeld. Deze campagne bestaat uit posters en billboards in het openbaar vervoer en op de stations, advertenties in dagblad Metro, en flyers die worden uitgedeeld aan reizigers in het openbaar vervoer.

Kijk voor meer informatie op www.veiligamsterdam.nl
Provincie:
Tag(s):