vrijdag, 30. november 2007 - 21:26

Venlo krijgt Glas en Energie Campus

Venlo

De gemeente Venlo en Scheuten Solar gaan gezamenlijk een Glas en Energie Campus op Trade Port West in Venlo ontwikkelen. Dit hebben de gemeente en Scheuten vrijdag bekend gemaakt.

De Glas en Energie Campus wordt een open campus, een cluster van bedrijven en kennisinstellingen dat verbonden is door het gemeenschappelijke thema glas en energie. Kennis ontwikkelen en delen, Research & Development en hoogwaardige technologische bedrijvigheid staan centraal.

De eerste stap in de ontwikkeling van de Glas en Energie Campus is de uitbreiding van de huidige locatie van Scheuten in Venlo. Zowel de divisies glas en solar komen op één plek met het hoofdkantoor en de ondersteunende diensten. Scheuten gaat ervan uit dat de samenwerking in één centrale omgeving het innovatieproces en verdere ontwikkelingen van de technologie ten goede komt. Scheuten vormt hiermee de basis voor de open campus en vervult een sleutelrol in het aantrekken van andere organisaties die bij de Glas en Energie Campus passen. “Wij verwachten veel van de campus, een attractieve uitstraling als werkgever is van groot belang�, aldus Leon Giesen, CEO Scheuten.

De Glas en Energie Campus zal een hoogwaardig ingerichte campus met een moderne en groene uitstraling worden. “Het is voor de gemeente Venlo een enorme economische impuls en het levert een bijdrage aan de binding van hoogopgeleide mensen met de stad�, aldus een enthousiaste wethouder Mark Verheijen (Financiën en Economie). Daarnaast zorgt een campus met duurzame gebouwen en veel groen voor een kwaliteitsverbetering van het bedrijventerrein aan de A67.
Provincie:
Tag(s):