donderdag, 22. maart 2007 - 16:35

Venlo wil alcoholverbod op straat

Venlo

Het college van B&W in Venlo wil een verbod op het gebruik van alcoholhoudende drank in de openbare ruimten voor de hele gemeente, om de overlast van alcoholgebruik op straat of in parken tegen te kunnen gaan. Dit heeft de gemeente vandaag bekend gemaakt. De Gemeenteraad moet hiervoor instemmen met een wijziging van de Algemene Plaatselijke verordening. Het verbod zou dan op 1 mei dit jaar moeten ingaan.

Er was al een verbod op het gebruik van alcohol in de openbare ruimte van kracht voor Venlo-centrum, Venlo-zuid en Blerick-centrum. Aanleiding voor de verbreding van het verbod is de overlast in het centrum van Tegelen.

In december 2006 richtten een tiental ondernemers uit Tegelen zich met een brief tot het college met het verzoek een oplossing te vinden. Er was sprake van vervuiling van de openbare ruimte door achtergelaten rommel en wildplassen, agressief gedrag door verslaafde dak- en thuislozen, een toename van het aantal winkeldiefstallen en een toegenomen onveiligheidsgevoel onder winkelend publiek en winkelpersoneel. In de meeste gevallen was er bij de betrokken verdachten alcohol in het spel geweest.

Burgemeester Hubert Bruls: ‘Om een uitwaaiereffect te voorkomen en de handhaving te vereenvoudigen, én om te voorkomen dat steeds nieuwe gebieden moeten worden aangewezen, heeft het college ervoor gekozen de APV-bepaling voor de gehele gemeente te laten gelden, net zoals dat in al vele andere steden het geval is. Uiteraard geldt het verbod niet voor de terrassen en ook niet tijdens carnaval en oud-en-nieuw.’
Provincie:
Tag(s):