donderdag, 6. december 2007 - 16:35

Venray gaat werkeloosheid aanpakken

Venray

De gemeente Venray gaat intensiever samenwerken met diverse uitkeringsinstanties om de werkeloosheid in de regio terug te dringen. Dit heeft de gemeente vandaag bekend gemaakt.

Om meer mensen uit de uitkering te houden en aan een baan te helpen gaan de gemeente Venray, CWI en UWV hun krachten bundelen. Dit betekent onder andere dat ambtenaren van de gemeente Venray fysiek binnen CWI Venray aanwezig zijn. Op die manier kan voor iedere klant een compleet begeleidingstraject op maat gemaakt worden. Dit begeleidingstraject kan bestaan uit opleidingen, vaardigheidstrainingen, stage, taalcursussen en coaching.

Het traject dat aan klanten wordt aangeboden is niet vrijblijvend. Wie zonder gegronde redenen niet meewerkt, kan een passende sanctie verwachten. Wethouder Emonts hierover: “Werk is voor iedereen van grote betekenis en daar hebben we veel over. Dat geldt wat ons betreft ook voor de klant. Hij of zij moet er 100% voor willen gaan.�

Uitgangspunt van de vernieuwde samenwerking is dat elke ketenpartner (Gemeente, UWV en CWI) datgene doet waar hij goed in is. Ed Alberda, manager van CWI Venray, is ook erg blij met de nieuwe manier van samenwerken. “De gezamenlijke kennisopbouw en begeleiding van werkzoekenden helpt ons direct bij de bemiddeling naar werk. Dus ook bij het terugdringen van de werkloosheid in Venray� aldus Alberda.

Afhankelijk van de resultaten van de vernieuwde samenwerking zullen op korte termijn ook de regiogemeenten aansluiten bij de nieuwe aanpak.
Provincie:
Tag(s):