maandag, 30. april 2007 - 10:12

Verband tussen stenen gooien naar rijdende auto’s en ongeval

Best

Uit onderzoek is gebleken dat drie automobilisten en hun bijrijders in de nacht van 29 op 30 april slachtoffer zijn geworden van het gooien van stenen naar hun rijdende auto. Gezien de werkwijze, de tijdstippen en de locaties vermoedt de politie dat dezelfde dader(s) verantwoordelijk is voor deze zeer ernstige incidenten.

De melding van het eerste incident kwam zondagavond rond 23.15 uur binnen bij Politie Brabant-Noord. Op de Sonseweg in Sint Oedenrode werd een steen door de voorruit van de auto van een 21-jarige automobiliste uit Sint Oedenrode gegooid. De vrouw raakte hierdoor gewond aan haar schouder en kreeg diverse glassplinters in haar lichaam. De vrouw reed in de richting van Sint Oedenrode en heeft het vermoeden dat de steen vanuit de auto van een tegenligger werd gegooid. Ze zag kans om de auto aan de kant te zetten. De vrouw is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Even later, even voor middernacht, kwam bij Politie Brabant Zuid-Oost een melding binnen van een aanrijding waarbij een auto op de Sonseweg in Best tegen een boom was gebotst. De 73-jarige automobilist uit Aarle-Rixtel kwam bekneld te zitten in het voertuig en zijn 72-jarige vrouw overleed ter plaatse. In de auto van het echtpaar werd een steen aangetroffen.

Vervolgens werd rond 23.50 uur op de Eindhovenseweg in Son een steen tegen de rijdende auto van een 53-jarige vrouw uit Son en Breugel gegooid. De vrouw reed in de richting van Son en Breugel en ook zij gaf aan dat ze een harde knal hoorde op het moment dat een tegenligger haar passeerde. De auto raakte beschadigd aan de voorzijde en op het wegdek werd een steen teruggevonden.

Een rechercheteam, bestaande uit 20 personen onderzoekt de zaak. Het team is dringend op zoek naar getuigen die zondagavond rond middernacht iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Sonseweg, dat met dit incident in verband gebracht kan worden. Getuigen kunnen contact opnemen met het rechercheteam via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):