vrijdag, 6. april 2007 - 18:40

Verdachte aangehouden schietpartij Tilburyplein

Purmerend

De politie heeft in het onderzoek naar het schietincident op het Tilburyplein waarbij woensdag 7 maart een 26-jarige Purmerender gewond raakte, naar nu bekend is gemaakt eind maart een eveneens 26-jarige Purmerender aangehouden. Het slachtoffer werd 7 maart tegen zeven uur 's avonds in zijn arm geschoten en is vervolgens op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

De politie kreeg in het ziekenhuis te horen dat de Purmerender door een vriend was beschoten. De politie ging vervolgens naar de mogelijke verblijfplaats van de verdachte op het Tilburyplein. Er werd een ruime afzetting gemaakt en het arrestatieteam werd ingezet om de woning te betreden.

De 26-jarige Purmerender werd hier niet aangetroffen. De afdeling Forensische Opsporing heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar sporen. Er is een rechercheteam geformeerd dat op zoek ging naar de vermoedelijke dader. Dat heeft eind maart geresulteerd in de aanhouding van de 26-jarige Purmerender.

De man wordt poging tot doodslag cq moord ten laste gelegd. Nagenoeg alle getuigen zijn nu gehoord en de verdachte zit in voorlopige hechtenis. Het vermoedelijke vuurwapen is aangetroffen in een van de woningen waar de verdachte zich heeft schuilgehouden. Tijdens de verhoren is bevestigd dat het slachtoffer van de schietpartij en de 26-jarige verdachte bekenden waren van elkaar.
Provincie:
Tag(s):