woensdag, 16. mei 2007 - 9:18

Verdachte aangehouden voor brand in flatportiek

Ede

De politie in Ede heeft op dinsdag 8 mei een 18-jarige inwoner van Ede aangehouden, omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een brandstichting op 4 april in Ede. Op 11 mei is de Edenaar voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Die heeft de verdachte in bewaring gesteld.

De aanhouding vond plaats in het kader van het onderzoek dat de politie begon na het in brand steken van een vermoedelijk gestolen bromfiets in een portiek van een flat aan de Lunenburg in Ede. Bij deze brand, die op woensdag 4 april 2007 rond 22.00 uur werd ontdekt, moesten diverse bewoners via balkons naar de buren vluchten. Een aantal bewoners is met rookvergiftigingsverschijnselen in het ziekenhuis opgenomen. De brandweer wist het vuur te blussen, maar moest nog wel verschillende mensen in veiligheid brengen. Getuigen maakten naar aanleiding van deze brand melding van twee jonge mannen, die verantwoordelijk zouden zijn voor de brandstichting.

Op vrijdag 6 april werd opnieuw brand in de flat gesticht, echter nu in een ander portiek. Hierbij werd een – overigens lege - kinderwagen in brand gestoken. Ook hier maakten getuigen melding van jonge mannen, die het vuur gesticht zouden hebben.
Provincie:
Tag(s):