donderdag, 15. maart 2007 - 8:32

Verdachte moord Melanie Sijbers voor de rechter

Geldrop

Donderdag behandelt de rechtbank in Den Bosch de zaak tegen Peter H., de man die verdacht word van de verkrachting en moord op de 15-jarige Melanie Sijbers. Op 7 september 2006 verdween het meisje toen zij een boodschap ging doen. Haar lichaam werd twee weken later gevonden in een bos bij Someren.

Peter H. zou het meisje seksueel hebben misbruikt en in de kofferbak van zijn auto hebben meegenomen naar het bos. Daar heeft hij haar vervolgens gewurgd. H. was de stiefvader van de beste vriendin van Melanie.

Dakdekker H. heeft inmiddels bekend het meisje te hebben gedood, maar ontkent haar seksueel te hebben misbruikt. Uit GSM gegevens van de verdachte was al gebleken dat hij een afspraak had met het meisje op het moment dat zij verdween. Ook bleek dat hij in de buurt van de vindplaats was en geen sluitend alibi had.

De 42-jarige verdachte bleek al eerder veroordeelt te zijn tot TBS voor het plegen van zeer gewelddadige zedendelicten. Ook zou hij in het verleden meermalen uit gevangenis zijn ontsnapt. In 2003 werd hij uit de TBS kliniek ontslagen. Volgens zijn vriendin stond H. in de buurt bekend als Pedofiel en 'kinderverkrachter'.
Provincie:
Tag(s):