woensdag, 7. november 2007 - 17:02

Verdachte ontkomen na politie-achtervolging

De politie heeft woensdag een achtervolging ingezet nadat ze in Heythuysen een auto op het spoor kwam die van diefstal afkomstig was. De achtervolging ging met zeer hoge snelheid richting Venlo. De verdachte verliet de auto op de A73 ter hoogte van Grubbenvorst. Daarna werd een zoekactie opgestart, maar de verdachte wist te ontkomen.

Een politiepatrouille trof de auto omstreeks elf uur ‘s morgens aan na een melding van een verdachte situatie op de Dorpsstraat in Heythuysen. Daarbij liep een man door een tuin en ging er vandoor. Toen de gewaarschuwde politie de man aansprak ging hij er in een grijze Mercedes vandoor. De agenten zetten direct de achtervolging in. Die ging met hoge snelheid richting Venlo. Daarbij zijn meerdere auto’s en motoren van politie en Marechaussee ingezet. De verdachte kreeg omstreeks half twaalf waarschijnlijk autopech op de A73 ter hoogte van Zaarderheiken en verliet de auto. Vervolgens is er in de omgeving van een industrieterrein, bossen, maïsvelden en woningen in Grubbenvorst naar hem gezocht.

In totaal zijn ruim twintig medewerkers van politie en Marechaussee naar de verdachte op zoek geweest. Daarnaast is ook een speurhond ingezet. In de loop van de middag is de zoekactie gestaakt, de verdachte wist te ontkomen. De vluchtauto is voor onderzoek veilig gesteld.
Provincie:
Tag(s):