donderdag, 7. juni 2007 - 6:41

Verdachte tassen op parkeerplaats A28

Beilen

Twee verdachte tassen op een parkeerplaats aan de A28 bij Beilen met daarbij een Engelstalig boekje over internationaal terrorisme, waren woensdagmiddag voor de politie aanleiding geen enkel risico te nemen en het Explosieven Opruimings Commando de tassen te laten onderzoeken.

Omstreeks 15.00 uur trof een bezoeker van de parkeerplaats De Mussels bij Beilen daar twee onbeheerde akte/documententassen aan. Er was niemand in de omgeving van de tassen. De man vertrouwde dit niet en waarschuwde de politie.

De politie trof bij de tassen een Engelstalig gekopieerd boekje aan over internationaal terrorisme. De combinatie van dit boekje en de twee onbeheerde tassen waren voor de politie reden verder geen enkel risico te nemen. Het parkeerterrein werd afgezet en het Explosieven Opruimings Commando (EOC) werd gewaarschuwd. Nadat die gearriveerd waren werd de inrit naar de parkeerplaats (en het bijbehorende benzinestation) afgesloten voor alle verkeer en werd het terrein ontruimd.

Omstreeks 20.30 uur waren de drie leden van het EOC klaar met hun onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat er in de tassen geen explosieven zaten. In de tassen zaten diverse persoonlijke spullen en papieren. Hierop werd de parkeerplaats weer vrijgegeven voor het verkeer.

De politie nam beide tassen met inhoud in beslag. Deze zullen nader worden onderzocht om de eigenaar te achterhalen. Mogelijk dat de tassen zijn vergeten of zijn gestolen en daar achtergelaten.
Provincie:
Tag(s):