dinsdag, 20. maart 2007 - 10:04

Verdachte van moord op toilet gearresteerd

Rotterdam

Het speciale TGO-rechercheteam (team grootschalig onderzoek) van de politie Rotterdam - Rijnmond heeft het onderzoek naar de gewelddadige dood van de 69-jarige Albert de Heer succesvol afgesloten.

De derde verdachte, een 17-jarige Rotterdammer, is dinsdagmorgen aangehouden. Dit laat een woordvoerder weten.

Eerder dinsdagmorgen werd al bekendgemaakt dat het rechercheteam twee verdachten had aangehouden. Het ging om twee Rotterdammers van 18 en 19 jaar oud.
Bij het grootschalige TGO-onderzoek zijn de afgelopen drie weken alle registers opengetrokken om dit zeer ernstige misdrijf tot klaarheid te brengen. Niet alleen de teamleden, maar ook vele andere collega’s uit het korps hebben een rol gespeeld. Bijvoorbeeld bij het terugvinden van de auto van het slachtoffer door de wijkpolitie.

De Forensische Opsporing slaagde er daarna in om in de auto belangrijke technische sporen veilig te stellen die vermoedelijk waren terug te voeren op een verdachte. Ook konden de forensische rechercheurs belangrijke andere technische sporen veiligstellen.

Een grootschalig buurt- en passantenonderzoek gaf het onderzoeksteam al vrij snel de eerste contouren van wat er was gebeurd. Daarnaast kwam er veel beeldmateriaal ter beschikking van zowel Cameratoezicht als van de RET.
Ruim tien dagen lang hebben rechercheurs de beelden uitgekeken. Ze konden conclusies trekken, een aantal mensen in beeld brengen en hen aanmerken als verdachten.
Dit intensieve onderzoekswerk en het openbaar maken daarvan hebben geleid tot de aanhouding van het tweetal afgelopen donderdag.

De derde verdachte, een 17-jarige Rotterdammer, die op foto's die werd getoond bij Opsporing Verzocht een rood petje droeg, was nog voortvluchtig. Het onderzoek naar zijn verblijfplaats werd onverminderd voortgezet. Kort na het naar buiten brengen van de aanhouding van het tweetal kreeg het team zicht op de verblijfplaats van de 17-jarige. Hij hield zich schuil in een woning aan de Beukelaarstraat.

Er volgde vanmorgen, omstreeks elf uur, een inval door de Regionale Ondersteunings Groep (ROG), waarbij de verdachte in de woning werd aangehouden. Men trof hem aan op het toilet. Daarbij is ook nog een 35-jarige oom van hem gearresteerd. Hij wordt er van verdacht de 17-jarige voor de politie in zijn woning te hebben verborgen. Beiden zijn, evenals de anderen, ingesloten en zullen worden voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.
Provincie:
Tag(s):