dinsdag, 15. mei 2007 - 13:49

Verdachte van winkeldiefstal blijkt voortvluchtige overvaller

Arnhem

Een man die zaterdagmiddag in Arnhem is aangehouden op verdenking van winkeldiefstal blijkt de voortvluchtige gedetineerde E.J. Q te zijn.

Q. is in 2003 in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 jaar wegens gewelddadige overvallen op grenswisselkantoren in Hoek van Holland en Rotterdam. Bij de overval op het GWK in Rotterdam schoot hij meermalen op de politie. De nu 36-jarige man ontsnapte in december 2001 via een luchtkoker uit de penitentiaire inrichting De Schie in Rotterdam.

In september vorig jaar doorzocht de Nationale Recherche een woning in Rotterdam-Zuid, waar Q. vermoedelijk een schuiladres had. Op zolder trof de politie grondstoffen aan voor de vervaardiging van explosieven. De Nationale Recherche begon daarna een omvangrijk onderzoek naar de verblijfplaats van Q.

De Arnhemse politie kreeg zaterdagmiddag omstreeks kwart voor drie een melding van een vechtpartij. Toen agenten ter plaatse kwamen hielden omstanders een verdachte van winkeldiefstal vast. De man zou uit een winkel een kledingstuk hebben gestolen.

De man was achtervolgd door een medewerker van de winkel, die hulp kreeg van omstanders bij het overmeesteren van de verdachte. De man verzette zich met gebruikmaking van traangas, dat hij in de ogen van de winkelmedewerker spoot.

Nadat de vingerafdrukken van de man waren genomen is gisteren gebleken dat het om de gezochte Q. gaat. Hij is inmiddels overgedragen aan de Dienst Justitiële Inrichtingen voor het verder uitzitten van zijn gevangenisstraf.
Provincie:
Tag(s):